ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΜΗΡΙΚΗς ΙΘΑΚΗΣ



ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4  ΝΗΣΙΑ ,, ΠΟΥ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΜΑς ΑΝΑΦΕΡΕΙ,, ΕΓΩ  ΞΕΚΙΝΑΩ ΕΞ ΑΡΧΗς ΜΕ
ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ  ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ,,ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑς  ΝΗΣΙΑ!

ΣΕΝΑΡΙΟ 1  - ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ  ΣΤΗΝ ΕΡΙΣΣΟ!
http://www.kefalonitis.com/articles.php?action=view_listing&articles_id=569&articles_category_1=14

ΣΕΝΑΡΙΟ  2  - ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
http://pronoikefalonias.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6675.html#more

ΣΕΝΑΡΙΟ  3 -  ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ  ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ -
21 Νοε 2012
ΣΕΝΑΡΙΟ  4  -ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ  ΣΤΗΝ  ΙΘΑΚΗ!!
ΣΕΝΑΡΙΟ 5 -  ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ  ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΙΚΗ

Βρετανοί ερευνητές, μετά από έρευνες - συνδυάζοντας τα φιλολογικά τεκμήρια με γεωλογικά δεδομένα και με τη χρήση σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και φωτογραφιών από δορυφόρο- ισχυρίζεται ότι η ομηρική Ιθάκη είναι η Κεφαλονιά, ή τουλάχιστον ένα τμήμα της.
Η βρετανική ερευνητική ομάδα ισχυρίζεται ότι η ομηρική Ιθάκη δεν είναι ολόκληρη η σημερινή Κεφαλλονιά, αλλά μόνο το δυτικό τμήμα της, που, σύμφωνα με την άποψή της, ήταν χωρισμένη από το υπόλοιπο νησί.
Εμπνευστής της έρευνας είναι ο Ρόμπερτ Μπιτλστόουν και μαζί του συνεργάστηκαν δύο πανεπιστημιακοί: ο καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Τζέιμς Ντιγκλ και ο γεωλόγος, καθηγητής Στρωματογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Τζον Άντερχιλ.
Στο βιβλίο τους Odysseus Unbound: The Search for Homer' s Ithaca, ο κ. Μπιτλστόουν περιγράφει ότι, κατά τη γνώμη του, υπήρχε θαλάσσιο πέρασμα από τον κόλπο της Αγίας Κυριακής μέχρι τον κόλπο του Λιβαδίου, το οποίο κλείστηκε σταδιακά από μεγάλες κατολισθήσεις των προεκτάσεων του Αίνου, του όρους που δεσπόζει στο νησί.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ  ΤΟ  http://www.focusmag.gr

Ευάγγελος Τσιμαράτος σε μελέτη του που δημοσιεύθηκε μετά τον θάνατό του -το 1998- τοποθέτησε το κέντρο της Ομηρικής Ιθάκης στο κεντρικό κορμό της νήσου Κεφαλληνίας αποδεχόμενος την άποψη του Στράβωνα ότι η χερσόνησος της Παλλικής αποτελούσε εκείνη την εποχή ένα ξεχωριστό νησί .
Ποια η Ομηρική Ιθάκη. Αθήνα: Εταιρεία Μελέτης της Ελληνικής Ιστορίας. 1998.

Νικόλας Γ. Λειβαδάς τοποθέτησε το κέντρο της Ομηρικής Ιθάκης γύρω από την περιοχή του Αγκώνα στον αυχένα της χερσονήσου της Παλλικής. 
Κεφαλληνία: η αποκάλυψη της Ομηρικής Ιθάκης (Κωνσταντίνος Μπίστικας , Εκδότης, μεταφραστής) 
 ΚΑΙ  ΣΕΝΑΡΙΟ  6  ,,ΚΑΙ  ΝΟΜΙΖΩ  ΟΤΙ  ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΛΟΙΠΑ ΥΠΟΣΕΝΑΡΙΑ ,,ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΕΡΙΔΕΣ  ,,  ΤΟ  ΣΕΝΑΡΙΟ  ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ -  ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  (  Ελπίζω να μην ξέχασα κάποιο),,! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ  ΠΟΛΛΑ ΓΙΆΥΤΟ,, ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.
ΜΕ  ΤΟ  ΔΟΥΛΙΧΙ   ΦΥΣΙΚΑ ,, ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ  ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 
Η ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ,, ή ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ,, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,,   ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΣΤΕΡΙΔΕΣ!

  1. Θα γράψω και μια άποψη προσωπική πιστεύω τεκμηριωμένη από τη περιγραφή της Οδύσσειας και όχι βασισμένη σε υποθέσεις:
    Το όνομα Σάμος ~ Σάμη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι υπήρχε είτε στην Κεφαλονιά, είτε στην σημερινή Ιθάκη. Η Ιθάκη σα Δουλίχιο δεν παίζει. Αν λάβουμε αυτό στα υπόψη είναι θέμα ποια ήταν η Αστερίδα και ποιο το Δουλίχιο. Η Ομηρική Ιθάκη λοιπόν είναι σίγουρα, ή σημερινή Ιθάκη, ή η Κεφαλονιά. Τα υπόλοιπα είναι όνειρα θερινής νυκτός.

    Είχα πεί ότι θα γράψω μια θεωρία για το η Ονηρική Ιθάκη στη Κρήτη αλλά δυστυχώς δε την βρίσκω. Αν Θυμάμαι καλά τα τοποθετούσε όλα στο νομό Χανίων( το χωριό Βρύσες θυμάμαι) και τα ανάκτορα στη Γραμβούσα.!!!
    Χα χα χα χα
  2. τιποτε δεν ειναι σταθερο,, Προφανώς Σάμη όντος είναι είτε η κεφαλονιά ,είτε η Ιθάκη,,δεν έχω βρει άλλο σενάριο,, οπότε όντος είναι μια καλή αρχή να λυθεί το παζλ!!!Τώρα για Κρήτη,,το βρισκω πολύ τραβηγμένο να ήταν ιθάκη,,αντε να ήταν η Σκερία,,¨Φαιακες " που και αυτό δεν παίζει καθόλου,,την Κρήτητην αναφέρει κανονικοτατα ο ποιητης
  3. Αλλο ΣΑΜΗ και αλλο ΣΑΜΟΣ. Ο Ομηρος αναφέρει ΚΑΙ τα δυο.. Και από τη στιγμή που, ακόμα και σήμερα υπάρχει μια ΑΝΤΙΣΑΜΟΣ, όλοι όσοι γνωρίζουν στοιχειώδη ελληνικά, μπορούν να καταλάβουν ποιά είναι η ΣΑΜΟΣ. (Βλ.. Κύθηρα- Αντικύθηρα, Πάρος - Αντίπαρος, Ριο- Αντίριο κλπ).
    ΣΑΜΗ ήταν και θα είναι πάντα η ίδια...
  4. Ο Αγκαίος ήταν βασιλιάς της Σάμης γι΄αυτό και έδωσε το όνομα Σάμος ή Σάμη στο νησί του Αιγαίου που εποίκισε.
    TO αντίσαμος πολύ σωστέ τείθετε,, ότι στέκει να ήταν η Σάμη απέναντι,, οπότε τα δεδομένα καταλήγουν στην κοινη λογική για την ιθάκη, που είναι έργο της αρχαιολογικης ομάδας να μας την υποδείξει , στην ώρα του, εμείς απλά θα σεναριογράφουμε!!!
    και ένα γνωστό ποιηματάκι

    Για την Ιθάκη γράφονται πάμπολλα τελευταία
    μα κάνουμε επιλογή από τα πιο σπουδαία

    « Στο παλατάκι μας παλιά περνούσαμε ωραία..»
    Αυτά είπε ο Τηλέμαχος ο γιος του Οδυσσέα
    « ..Αλλά τα χρόνια πέρασαν κι’ έχω σχεδόν ξεχάσει
    που ακριβώς είχε κτισθεί και που είχε ακμάσει..
    Προσφάτως κάποιος Λιβαδάς –αγύριστο κεφάλι
    έγραψε πως τ’ ανάκτορο, το κτίσαμε στην Πάλλη.
    Τι σούναι οι νέοι συγγραφείς ,απ’ την πολύ μαγκιά τους
    Θέλουνε το ανάκτορο ,νάναι στη γειτονιά τους.
    Αλλά κι’ αυτός ο Μεταξάς ,ο γιος κάποιου Οδυσσέα
    έκανε τακτοποίηση του θέματος σπουδαία.
    Λόγω πολλών δυσχερειών, τι θέλατε να κάμει?
    Τον Πόρο Ιθάκη βάπτισε και την Ιθάκη Σάμη.
    Έχων χρόνου επάρκεια ,συνέγραψε βιβλίο
    που επαρκώς εξιστορεί των Αχαιών το βίο.
    Μα του Ομήρου τας γραφάς, αλλέως ερμηνεύει
    Ενώ τα πάθη των Θιακών διττώς αναμοχλεύει.
    Κι’ ενώ όλα γκρεμίζονται και γίνονται σαλάτα
    Το ανάκτορό μας τελικά το θέλει στα Τζανάτα.

    Ωστόσο διο ανάκτορα είχαμε μίστερ Μάκη
    τόνα στον Πόρο θερινό, μα τ’ άλλο στην Ιθάκη.

    Κ. Π. Γεωργόπουλος Πακιόλος
  5. Moνο που οι πετρες του ανακτορου αυτου ειναι της κλασσικης σχεδον εποχης και δε συμφωνει με τα γραφομενα των κειμενων οτι το παλατι πηγαινες πολυ συντομα
    στο λιμανι.Δυστυχως φιλε μου το παλατι στην Ιθακη ειναι "στου διαολου τη μανα" στο βουνο κι εχει κτιστει πολυ αργοτερα απο την εποχη του Οδυσσεα.
    ΕΠισης ειναι λιγο δυσκολο το μικροτερο νησι απο ολα τα αλλα υποψηφια να εχει το μεγαλυτερο στρατο για να αντιμετωπισει ολους τους αλλους
    και τα αρχαια κειμενα να αναφερουν τον Οδυσσεα ως βασιλεα "Κεφαλληνων" + το να δινει η Κεφαλλονια τον περισσοτερο στρατο για την Τροια για τον Οδυσσεα
    το γιο του Λαερτη που ολως τυχαια ηταν γενια του Κεφαλου βασιλεα της Κεφαλονιας.Θα ηταν επισης ενα μικρο θαυμα να ειχε η σημερινη Ιθακη τοσο πληθυσμο
    που αν δουμε την τοπογραφια της αναρωτιεται κανεις πως θα ταιζε τοσο κοσμο αλλα και που ειναι ολοι αυτοι οι οικοσμοι και οι ναοι.ΠΟλυ περιεργο
    που στην Κεφαλονια -ενα ¨ασημαντο" νησι να υπαρχουν ολα αυτα + θολωτοι ταφοι βασιλικοι..ανακτορα κλπ....χχχμμμμμμμμμ


POROSVRESS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Μήπως μπορεί να μου πει κανένας πότε έγινε η ... σκαντζα;;; Πότε η ...Σαμη(δηλ. κατά τον συντάκτη του άρθρου, η σημερινή...Ιθάκη) πήγε στην Κεφαλονιά και η Ομηρική Ιθάκη μετανάστευσε στην ...Κεφαλονιά!!! Λίγη αιδώς Αργείοι ΔΕΝ ΒΛΑΦΤΕΙ!!!
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ POROSNEWS
  • «Οἵ δ’ ἐκ Δουλιχίοιο, Ἐχινάων θ’ ἱεράων νήσων, οἵ ναίουσι πέρην ἁλός Ἤλιδος ἄντα, τῶν αὖθ’ ἡγεμόνευε Μέγης ἀτάλαντος Ἄρηϊ Φυλεΐδης, ...
ΚΑΙ   κάτω συνδεσμος για σενάριο Πρόννοι
και   έπειτα   για σενάριο Παλλικης
Mysterious Ithaca, home of Odysseus the hero of Homer's Odyssey, is a step closer to being found. A controversial theory supported by a British businessman, that Ithaca was part of the Greek island of Kefallonia, has been given a major boost. Odysseus was the legendary King of Ithaca in the Greek Ionian islands, whose 10-year return home from the Trojan War, 800 years before Christ, was described in Homer's epic poem the Odyssey. Many think the most likely location of Odysseus's island is its modern day namesake, Ithaki. Now a British team is trying to test whether it is in fact Paliki, that is the western peninsular of Kefallonia. But to find out they need to establish whether or not Paliki was once an island, separated from the rest of Kefallonia by a channel that has since been filled in by rock falls from earthquakes

Φυσικά,,, οπως και  η ανάρτηση http://porosvress.blogspot.com/2015/09/blog-post_62.html
υπαρχουν   πάρα πολλά τα σενάρια   και θα αναλυσουμε σιγα σιγα και με  ελπιζω να βγαλουμε ακρη!
εντος νησιου έχουμε εκτός Παλικής και Πρόννων που συμφωνουν ως προς τον ιδιοκτητη του
Τάφου Τζαννατων, την βόρεια θεωρεία περί Ασσου
http://www.portoassos.gr/
και  η θεωρεία περί  Κρανιάς!!



Πολλές και οι θεωρειες περί Αστερίδος,, και  στην περιοχή Πρόννων ,,πολλά θπόθεωρείες, όπου και αυτές θα τις αναλύσουμε σε μελλοντική ανάρτηση,, εφόσον,, η Αστερίδα ειναι ο φάρος που μας οδηγεί στην πραγματιkή  θέση της Ομηρικής Ιθάκης.
Ο Ομηρικός κατα την γνώμη μου  χαρτης που τελικά μέσα από τις αναλύσεις  ,, νομίζω θα καταλήξουμε
βρίσκεται από παλιά στην ανάρτηση σε Πρόννους μπλοκ,, 
15 Μαρ 2014
ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ .... ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ · ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ · ἔστι δέ τις νῆσος Ἀστερίς" «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ»... Το Γεράκι ...

και  δυο ακόμη βιντεάκια  έρευνας σε Ομηρική Ιθάκη,, μια αναζήτηση που κραταει  13  χρονια με πολλές ελπιδες  να βρεθει η αλήθεια ,, εκτος  των  χιλιάδων που ζουσαμε σε αγνοια,,,  και συνεχιζουμε!!
Δυστηχώς λίγοι το βλέπουν,, και νομίζουν πως απλά εχουμε  εμμονες!

  1. ΕΡΕΥΝΑ ΟΜΗΡΙΚΗ , 2

    • Πριν από 4 χρόνια
    • 616 προβολές
    ΕΡΕΥΝΑ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ! ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!
  2. ΕΡΕΥΝΑ ΟΜΗΡΙΚΗ! 1

    • Πριν από 4 χρόνια
    • 664 προβολές
    ΕΡΕΥΝΑ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου