ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΗΡΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΞΕΚΙΝΑΜΕ  ΜΕ ΜΙΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ  ΦΙΛΟ ΑΡΙς
ΚΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΗΜΕΙΩΣΗ,, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ  ΔΙΑ-ΖΕΥς -ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ,, ή ΑΠΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!!

Ο Αράκυνθος ή Ζυγός είναι βουνό του νομού Αιτωλοακαρνανίας, νότια της λίμνης Τριχωνίδας. Έχει υψόμετρο 984 μέτρων.[1] Στον Αράκυνθο βρίσκεται το στενό φαράγγι της Κλεισούρας μέσω του οποίου συνδέονται η περιοχή του Μεσολογγίου με την περιοχή τουΑγρινίου.
Οικισμοί στις πλαγιές του Αράκυνθου είναι τα ΕλληνικάΆνω ΚεράσοβοΚάτω Κεράσοβο, τα Άνω Μούσουρα, τα Κάτω Ρετσίνα, τοΆνω Κουδούνι η Χούνιστα κ.α. Το βουνό καλύπτει μεγάλο τμήμα των πρώην δήμων ΑρακύνθουΜακρυνείας και Μεσολογγίου.
Ο Αράκυνθος είναι κατάφυτος από κέδρα και πουρνάρια. Ανάμεσα τους ζουν αγριογούρουναελάφιασκίουροιχελώνες και άλλα άγρια ζώα. Επίσης αρκετά είδη ερπετών και πτηνών όπως ο αετός. Για την μεγάλη του οικολογική σημασία, ο Αράκυνθος μαζί με το φαράγγι της Κλεισούρας είναι ενταγμένος στο δίκτυο Φύση 2000.[2]

ΚΑΙ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ,, ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  ΖΑΚΥΝΘΟΣ=ΖΑΚΥΝΘΟς
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Η Ζάκυνθος, γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε", ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους, είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το ενδέκατο σε έκταση ελληνικό νησί και το τρίτο (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα) και δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων. Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 40.758 κατοίκους (απογραφή 2011)
Η Ζάκυνθος, την οποία ο Όμηρος αναφέρει σαν Υλήεσσα δηλαδή δασώδη, πήρε το όνομά της από τον πρώτο εποικιστή της τον Ζάκυνθο γιο του Βασιλιά της Φρυγίας Δάρδανου. Στην συνέχεια την κατέκτησε ο Αρκείσιος, απόγονος του βασιλιά της ΚεφαλονιάςΚέφαλου, πατέρας του Λαέρτη, και παππού του Οδυσσέα. Έτσι περιήλθε η Ζάκυνθος στο Βασίλειο του Οδυσσέα ο οποίος συμμετείχε με δώδεκα πλοία στον Τρωικό πόλεμο. Μετά την επιστροφή του όμως και τον φόνο των μνηστήρων από τους οποίους είκοσι ήταν από την Ζάκυνθο, οι Ζακυνθινοί επαναστάτησαν και απέσπασαν το νησί τους από το Βασίλειο του Οδυσσέα. Με τα χρόνια ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής εγκαθιδρύθηκε στη Ζάκυνθο νέο πολίτευμα, η Δημοκρατία. Ίσως κατά την εποχή εκείνη οι Ζακυνθινοί να ίδρυσαν ομώνυμη αποικία στην Ιβηρική χερσόννησο. Στους Περσικούς πολέμους η Ζάκυνθος έμεινε ουδέτερη ενώ στον Πελοποννησιακό πόλεμο εμπλέκεται σαν σύμμαχος των Αθηναίων. Η Ζάκυνθος υποτάχθηκε στους Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι αργότερα στους Ρωμαίους, που της παραχώρησαν σχετική αυτονομία. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση ο χριστιανισμός διαδόθηκε στο νησί από την Μαρία Μαγδαληνή το 34 μ.Χ. όταν το πλοίο που την μετέφερε στην Ρώμη σταμάτησε για λίγο στην Ζάκυνθο.
Έχει πλούσια βλάστηση και είναι νησί με σημαντική αγροτική παραγωγή, στηριγμένη κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς, των εσπεριδοειδών και της σταφίδας καθώς και των ανθοκομικών.
Αναπτύσσεται επίσης σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού,

KAI  EΠEIΔΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ,,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ  ΑΠΛΑ  ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΧΙΟ,, ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ  ΝΑ ΒΑΛΑΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ,,,,,,,,,,,,,  ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΦΩΤΟ 


ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑ,,ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΔΡΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΑ  , ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕ  ΠΟΛΥ ΥΛΙΚΟ,, ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ 

ΜΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

οι αρχαιοι ταφοι του 2500πχ που οδηγησαν τον Γερμανο αρχαιολογο στην εσφαλμενη αντιληψη οτι ανακαλυψε την Ομηρικη Ιθακη (1300πχ)

the ancient ROyal graves of 2500bc which made the German archeologist (100 years ago) to make wrong conclusions that he discovered Homer's Ithaca in the village/port "Nydri" in the island of Lefkada but he finally was totally wrong since he just made a 1200years mistake..additionally "Nydri" is not facing a Western ocean in the contrary it is facing East to Central Greece
















ΑΥΤΑ  ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ,, ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ  ΣΤΙς ΟΜΗΡΙΚΕς ΜΑς ΘΕΩΡΕΙΕς,
δειτε χρησιμους  συνδεσμους

Μήπως μπορεί να μου πει κανένας πότε έγινε η ... σκαντζα;;; Πότε η ...Σαμη(δηλ. κατά τον συντάκτη του άρθρου, η σημερινή...Ιθάκη) πήγε στην Κεφαλονιά και η Ομηρική Ιθάκη μετανάστευσε στην ...Κεφαλονιά!!! Λίγη αιδώς Αργείοι ΔΕΝ ΒΛΑΦΤΕΙ!!!
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ POROSNEWS

POROSVRESS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου